Спеціальність 051 Економіка
Освітньо-професійна програма «Економіка підприємства»
Освітньо-кваліфікаційний рівень – фаховий молодший бакалавр
Кваліфікація: фаховий молодший бакалавр з економіки підприємства
Термін навчання: 2 роки 10 місяців (на базі 9 класів)
1 рік 10 місяців (на базі 11 класів)
Ліцензований обсяг прийому – 25 осіб.
ЯКІ СПЕЦІАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ ВИВЧАЮТЬ СТУДЕНТИ
– інформаційні системи і технології на підприємстві;
– статистика;
– економіка підприємства;
– менеджмент;
– фінанси підприємства;
– бухгалтерський облік;
– економічний аналіз;
– маркетинг;
– економіка і нормування праці;
– планування та організація діяльності підприємства;
– управління витратами;
– зовнішньоекономічна діяльність;
– податкова система;
ЯКІ ПРАКТИКИ ПРОХОДЯТЬ СТУДЕНТИ?
– технологія галузі;
– інформатика і комп’ютерна техніка;
– планування діяльності підприємства;
– економічний аналіз;
– практика з набуття робітничої професії;
– переддипломна.
Базами проходження переддипломної практики є такі підприємства України:
-
АТ «Ощадбанк»
-
ТОВ « Сквирський комбінат хлібопродуктів ТМ «Сквирянка»
-
ТОВ «Київхліб»
-
ПрАТ «ЖЛК-Україна»
-
ТОВ «Ясенсвіт»
-
ПрАТ «РОСАВА»
-
ТОВ «Маревен Фуд Європа»
-
СТОВ «Старинська птахофабрика»
-
ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат»
-
ТОВ «КОМФОРТ СТАНДАРТ»
-
ТОВ «Салтівський м’ясокомбінат»
-
ТОВ «Пирятинський сирзавод»
-
ПрАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат»
-
ТОВ «Гайсинський молокозавод»
-
ТОВ «Київський м’ясокомбінат
ПІД ЧАС НАВЧАННЯ В КОЛЕДЖІ СТУДЕНТИ ЗДОБУВАЮТЬ РОБІТНИЧУ ПРОФЕСІЮ:
– обліковця (реєстрація бухгалтерських даних).
ДЕ І КИМ МОЖУТЬ ПРАЦЮВАТИ НАШІ ВИПУСКНИКИ?
– економістом планового відділу;
– диспетчером виробництва;
– техніком з планування;
– техніком з підготовки виробництва;
– техніком з праці;
– техніком з нормування праці;
– хронометражистом;
– помічником керівника підприємства (організації);
– організатором діловодства (з економічної діяльності);
– інспектором з цін.
Фаховий молодший бакалавр у сфері економіки підприємства повинен знати:
– фактори впливу зовнішнього середовища на економічний стан підприємства;
– основи стратегічного і оперативного планування;
– основі показники фінансово-господарської діяльності підприємства, порядок їх аналізу і прогнозування;
– порядок складання Виробничої програми підприємства та бізнес-плану;
– порядок планування чисельності робітників, керівників, спеціалістів, службовців, МОП, охорони;
– порядок укладання угод купівлі-продажу матеріалів;
– групи норм і нормативів;
– шляхи зниження собівартості продукції;
– методику розрахунку різних видів цін;
– організацію праці на підприємстві та її оплати;
– напрямки підвищення економічної ефективності виробництва;
Фаховий молодший бакалавр у сфері економіки підприємства повинен вміти:
– досліджувати зовнішнє середовище підприємства;
– складати бізнес-плани підприємницької діяльності;
– планувати оптимальну виробничу програму і асортимент;
– розраховувати ціни;
– планувати прибуток і рентабельність;
– розраховувати кадровий потенціал;
– розраховувати потребу в сировині, основних і допоміжних матеріалах;
–застосовувати нові типи планування і прогнозування діяльності підприємства;
– застосовувати нові прогресивні технологій по переробці тваринницької продукції;
– володіти комп’ютерною технікою для складання програм, вихідних форм документів і електронних таблиць різних документів.
Після закінчення навчання в коледжі випускник може продовжити навчання за ступеневою освітою у вищих навчальних закладах України та світу
Навчання у ВСП "Технолого – економічний фаховий коледж Білоцерківського національного аграрного університету" – це свята і будні молодої людини, сповнення мрій і бажань, можливостей повноцінної реалізації творчих задумів.
Студентські роки – це найкращі роки життя. Не позбавляй себе змоги відчути красу, неповторність і сенс років навчання.
Хто не був студентом – той не був молодим!