Спеціалізація «Зберігання, консервування та переробка молока»

Cтудентські роки – це найкращі роки життя.

Не позбавляй себе змоги відчути красу,

неповторність і сенс років навчання.

 

СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ «ЗБЕРІГАННЯ, КОНСЕРВУВАННЯ ТА ПЕРЕРОБКА МОЛОКА»

 

ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ РІВЕНЬ

молодший спеціаліст

ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ                18 «Виробництво та технології»

СПЕЦІАЛЬНІСТЬ            181 «Харчові технології »

КВАЛІФІКАЦІЯ                3540 Технік-технолог з виробництва молочних продуктів

 

Термін навчання:

  • на базі 9 класів – 3 роки 5 міс.
  • на базі ОКР «кваліфікований робітник» - 1рік 10 міс.

 

Ліцензований обсяг прийому - 50 осіб

 

ЯКІ СПЕЦІАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ ВИВЧАЮТЬ СТУДЕНТИ

Технологія молока і молочних продуктів

Біохімія молока і молочних продуктів

Технологічне обладнання галузі

Технохімічний контроль виробництва

Основи стандартизації і метрології

Радіометричний контроль виробництва

Аналітична хімія

Фізична і колоїдна хімія

Мікробіологія молока і молочних продуктів

Основи охорони праці

Охорона праці в галузі

 

ЯКІ ПРАКТИКИ ПРОХОДЯТЬ СТУДЕНТИ?

1.Навчальні:

  • Вступ до спеціальності;
  • Набуття робітничої професії;
  • Вирішення виробничо-ситуаційних задач.

2. Технологічна

3. Переддипломна

Базами проходження технологічної та переддипломної практики є такі підприємства України:

  1. ПАТ «ЖЛК Україна»
  2. ПРАТ «Кагма»
  3. ПАТ «Житомирський маслозавод»
  4. ТОВ «Погребищенський маслосирозавод»
  5. ДП «Мілкі Ленд Україна»
  6. ТОВ «Олімп» ДП «Ружин-молоко»
  7. ВАТ «Канівський маслосирзавод»
  8. ЗАТ «Богуславський маслозавод»
  9. ПАТ «Галактон»
  10. ПАТ «Жашківський маслозавод»
  11. ТОВ «Хеппі Мілк»
  12. ПАТ «Юрія»
  13. ПАТ «Городищенський маслозавод»
  14. ЗАТ «Золотоніський маслоробний комбінат»
  15. ВАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла»
  16. ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат»

 

ПІД ЧАС НАВЧАННЯ В КОЛЕДЖІ СТУДЕНТИ ЗДОБУВАЮТЬ РОБІТНИЧІ ПРОФЕСІЇ:

  • приймальник молочної продукції;
  • апаратник по виготовленню заквасок;
  • апаратник пастеризації та охолодження молока;
  • виготовлювач сиру;
  • виготовлювач сметани;
  • маслороб;
  • сиророб;
  • лаборант приймальної лабораторії.

ДЕ І КИМ МОЖУТЬ ПРАЦЮВАТИ НАШІ ВИПУСКНИКИ?

  • технік-технолог з виробництва молочних продуктів;
  • технік-лаборант;
  • технік-дозиметрист

Молодший спеціаліст у сфері технології повинен знати:

  • Фактори впливу зовнішнього середовища на економічний стан підприємства;
  • Основи стратегічного і оперативного планування;
  • Основі показники фінансово-господарської діяльності підприємства, порядок їх аналізу і прогнозування;
  • Порядок складання Виробничої програми підприємства та бізнес-плану;
  • Порядок планування чисельності робітників, керівників, спеціалістів, службовців, МОП, охорони;
  • Порядок укладання угод купівлі-продажу матеріалів;
  • Групи норм і нормативів;
  • Шляхи зниження собівартості продукції;
  • Методику розрахунку різних видів цін;
  • Організацію праці на підприємстві та її оплати;
  • Напрямки підвищення економічної ефективності виробництва.

 

Молодший спеціаліст у сфері технології повинен вміти:

  • Досліджувати зовнішнє середовище підприємства;
  • Складати бізнес-плани підприємницької діяльності;
  • Планувати оптимальну виробничу програму і асортимент;
  • Розраховувати ціни;
  • Планувати прибуток і рентабельність;
  • Розраховувати кадровий потенціал;
  • Розраховувати потребу в сировині, основних і допоміжних матеріалах;
  • Застосовувати нові типи планування і прогнозування діяльності підприємства;
  • Застосовувати нові прогресивні технологій по переробці тваринницької продукції;
  • Володіти комп'ютерною технікою для складання програм, вихідних форм документів і електронних таблиць різних документів.

 

Після закінчення навчання в коледжі випускник може продовжити навчання за ступеневою освітою у вищих навчальних закладах України:

 

1.Національному університеті харчових технологій, м. Київ.

2.Одеській національній академії харчових технологій.

3.Харківському університеті харчування та торгівлі.

4.Національному університеті біоресурсів і природокористування України,  м. Київ.

5.Полтавському університеті економіки і торгівлі.

та інших навчальних закладах, які готують спеціалістів за спеціальністю „Харчові технології” .

 

Навчання у Технолого – економічному коледжі – це свята і будні молодої людини, сповнення мрій і бажань, можливостей повноцінної реалізації творчих задумів.

Студентські роки – це найкращі роки життя. Не позбавляй себе змоги відчути красу, неповторність і сенс років навчання.

Хто не був студентом – той не був молодим!

Міжнародна програма обміну студентів
Аграрний ліцей м. Шартр (Франція)

Науково-практична конференція

Білоцерківський аграрний університет

Конкурс «Краса руками молодих» 

Виставка UPAKOVKA (17 Міжнародна спеціалізована виставка обладнання і технологій для пакування)

Конкурс на кращі знання з навчальної дисципліни «Основи охорона праці»

Конкурс «Кращий технолог»

День Вишиванки

Поїздка до Львову