Рекомендації щодо запобігання розповсюдження захворювання, викликаним вірусом COVID-19
Чтв, 12/03/2020 - 11:12
Рекомендації щодо запобігання розповсюдження захворювання, викликаним вірусом COVID-19
Міністерство охорони здоров’я України нагадує про основні заходи профілактики, яких необхідно дотримуватися під час відвідування країн, де було зареєстровано випадки nCoV:
- уникайте близького контакту з людьми, що мають симптоми гострої респіраторної інфекції;
- частіше мийте руки з милом, особливо після безпосереднього контакту з хворими людьми або їхнім оточенням;
- уникайте тісного контакту з тваринами на фермах або у дикій природі;
- люди із симптомами гострої респіраторної інфекції повинні дотримуватися правил поведінки під час кашлю та чхання (не підходити надто близько до співрозмовників, прикривати рота і носа одноразовими серветками, частіше мити руки, максимально обмежити контакти з іншими людьми).
Окрім того, як захистити себе від зараження рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо скорочення впливу і передачі ряду захворювань полягають в наступному, в тому числі гігієна рук і дихальних шляхів, а також практика безпечного харчування:
- часто очищати руки, використовуючи спиртові засоби для миття рук або мило з водою;
- при кашлі та чханні прикрити рот і ніс зігнутим ліктем або тканиною - негайно викинути тканину і вимити руки;
- уникайте тісного контакту з будь-ким, у кого жар і кашель;
- якщо у вас підвищена температура, кашель і утруднене дихання, зверніться за медичною допомогою на ранньому етапі і поділіться попередньою історією подорожей з вашим лікарем;
- при відвідуванні ринків в районах, де в даний час спостерігаються випадки появи нового коронавірусу, уникайте прямого незахищеного контакту з живими тваринами і поверхонь, що стикаються з тваринами;
- слід уникати споживання сирих або недоварених продуктів тваринного походження. З сирим м'ясом, молоком або органами тваринного походження слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирими продуктами відповідно до правил безпеки харчових продуктів.